Cea mai bună aplicație pentru alergat și mers cu bicicletă

În mod cert, în zilele noastre există mult mai multe persoane care și-ar dori să facă sport decât cele care într-adevăr pun acest plan în aplicare. Se spune totuși că, dacă-ți dorești cu adevărat un lucru, îl faci. Atunci de ce suntem în situația asta? Probabil pentru că oamenii nu-și găsesc motivația necesară.

Pentru cei ce vor să înceapă construirea unui stil de viață cât mai sănătos, ce implică alergatul și mersul pe bicicletă, atunci Strava e aplicația de Android și iOS de care au nevoie.

Noi considerăm Strava ca fiind cea mai bună aplicație destinată acestui lucru. La această concluzie am ajuns judecând după criteriile de mai jos.

Free/Premium – Strava este o aplicație gratuită, aspect ce e crucial în majoritatea deciziilor oamenilor de a-și instala un astfel de ”ajutor” la sport.

Platforme – Această aplicație funcționează atât pe Android cât și pe iOS. Din păcate, după cum ne spune site-ul oficial (strava.com) ea nu e disponibilă și pe dispozitivele cu Windows.

Mărime – Strava ocupă aproximativ 40mb și, de pe majoritatea conexiunilor la internet și dispozitivelor mobile, ea poate fi descărcată și instalată în maxim 1 minut.

Funcționalități – Aici vine partea la care această aplicație s-a făcut remarcată, ea oferind informații suficiente cu privire la ieșirile cu bicicleta sau alergările.

Prima etapă, după instalarea aplicației și crearea unui cont (sau logarea cu contul de Facebook) este selectarea modului dorit: alergare sau mers cu bicicleta.

Atât în cazul alergării cât și al mersului pe bicicletă, aplicația oferă informații referitoare la: timpul în care v-ați aflat în mișcare cât și cel în care ați staționat, bineînțeles distanța parcursă, harta exactă a traseului, viteza medie cu care v-ați deplasat, numărul de calorii arse (probabil una dintre cele mai utile funcționalități) și nu în ultimul rând, altitudinea maximă. De exemplu, dacă ați mers pe o stradă puțin mai înclinată, aplicația va contoriza numărul de metri înălțime la care ați urcat.

Ultimul lucru de spus despre Strava este faptul că ea necesită internet pentru a funcționa, la fel ca majoritatea aplicațiilor de acest fel. În caz contrar nu ar fi posibilă contorizarea distanței și a restului de metrici din cauza lipsei unei conexiuni stabile cu o hartă (GPS).

Acum că lucrurile au fost puse la punct, singurul lucru ce vă rămâne de făcut e să instalați aplicația din PlayStore sau AppStore, după caz, și să ieșiți la alergat. Kilogramele în plus o să dispară curând.

Lasă un răspuns