De ce aleg bicicleta în locul unei mașini

De câțiva ani am devenit, întâmplător aș putea spune, un mare fan al bicicletelor. Cum s-a întâmplat? Stăteam într-o zi la calculator, pe net, și dat fără să vreau de clipurile unui tip care se filma și vorbea în timp ce mergea pe bicicletă, arătându-ne diverse faze din trafic precum șoferi care încălcau orice regulă de circulație și de bun simț, accidente mai mult sau mai puțin grave dar și oameni foarte educați.

I-am tot urmărit clipurile câteva săptămâni și la un moment dat am ajuns la concluzia că trebuie neapărat să-mi cumpăr și eu o bicicletă. Practic, aș putea spune că îmi făcuse poftă să merg pe bicicletă din clipurile lui. :)) N-am mai stat prea mult pe gânduri, am căutat pe net o bicicletă faină și bună, am comandat-o iar peste 2 zile era la mine la poartă.

De atunci a început aventura, am luat-o ușor, cred că în jur de 50km în prima săptămână :)) , apoi au urmat atât drumuri prin oraș, curse lungi dintr-un oraș în altul dar și câte puțin off-road în limita configurației biciclete fiindcă nu-mi doream să o rup în două la vreo săritură prin pădure dar nici să-mi rup eu coastele.

De atunci pot spune că m-am îndrăgostit practic de biciclete și nu mai folosesc mașina decât atunci când trebuie să merg mai mult decât mă ține pe mine condiția fizică sau trebuie să car cu mine bagaje sau alte persoane care nu pot sau nu vreau să meargă atâta drum cu bicicleta. De ce îmi place atât de mult bicicleta?

Fiindcă prin oraș mă deplasez semnificativ mai repede decât cei cu mașinile, atât din cauza faptului că mă pot strecura dar și a condiției fizice ce pot spune că mă ajută. Mai îmi place faptul că nu mă costă niciun ban, merge pe bază de două picioare sănătoase și ultimul motiv nu-l pot explica, pur și simplu îmi place să merg pe bicicletă. :))

Lasă un răspuns