Promising Young Woman: un thriller genial și captivant cu Carey Mulligan

Dupa ce a primit un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu original, Promising Young Woman ajunge si in salile de cinema. Un thriller feminist captivant, excelent, daotorita excelentei interpretari ale actritei Carey Mulligan.

Casey lucreaza ca si chelnerita pe timp de zi si…este justitiara pe timp de noapte. Merge din bar in bar asteptand ca un barbat sa o invite la el acasa. Insa, in momentul in care incearca sa profte de ea, isi scoate la iveala latura obscura si il confrunta fara menajamente. Odata intoarsa acasa, isi noteaza intr-un carnet prenumele “intalnirii” sale si lista este destul de impresionanta.

Nu vom spune foarte multe despre continutul scenariului deoarece reusita filmului consta in mare parte in constructia sa remarcabila. Spectatorul descopera progresiv intriga, asemeni unui puzzle in care piesele se alatura una dupa alta.

De ce aceasta femeie in varsta de 30 de ani, cu viitor promitator locuieste inca impreuna cu parintii sai? De ce a renuntat la Facultatea de Medicina si se multumeste cu jobul de chelnerita intr-un resraurant oarecare? Si ce s-a intamplat cu Nina, prietena care a inteles-o mereu si acum este disparuta fara urma? Raspunsurile vin incetul cu incetul si thrillerul nu inceteaza sa ne surprinda pana la fnalul complet genial.

O alta mare reusita a filmului realizat de catre Emerlad Fennel este interpretarea oferita de actrita Carey Mulligan. Actrita britanica diin filme precum The Dig sau Collateral este fenomenala de la inceput pana la sfarsit, credibila si in postura de chelnerita dezabuzata cat si in cea de justitiara nemiloasa. Nominalizarea la premiile Oscar pentru cea mai buna actrita este justificata.

Amatori de filme thriller cu numeroase rasturnari de situatie, acest film este ideal pentru voi. Perfect construit, dotat cu un trailer original si imagini superbe, acest thriller feminist este filmul de urmarit in aceasta saptamana la cinema.

Lasă un răspuns