So She Doesn’t Live

Cel de-al treilea film al lui Faruk Lončarević este o poveste inspirata dintr-un eveniment real: uciderea unei tinere femei dintr-un orasel din Bosnia.

Chiar de la inceput, facem cunostinta cu personajul principal, care va fi in egala masura victima, Aida Aida, in varsta de 24 de ani in timp ce se trezeste in patul noului sau iubit, mult mai in varsta decat ea. Aflam la scurt timp ca este hartuita de un fost iubit pe care a decis sa il paraseasca deoarece era extrem de violent cu ea. Ne dam rapid seama ca este o femeie care isi doreste sa isi traiasca viata asa cum vrea, nu dupa reguli impuse de societate. Vrea sa fie independenta, lucru pe care il dovedeste atunci cand refuza oferta actualului partener de a gasi un loc mai bun de munca, in locul celui pe care il are acum, in cadrul unei uzine textile in orasul in care locuieste. In paralel facem cunostinta si cu asasinii sai.

Il vedem intai si intai pe Suad in timp ce se ruga la el in casa. In prima secventa are parte de prima sa experienta sexuala in timp ce fostul iubit al tinerei Aida, Kerim isi asteapta cu nerabdare prietenul pentru a-si pune planul malefic in aplicare.

Aida a respins total ultima tentativa a lui Kerim de a se impaca si Lončarević ne arata in continuare scena de cosmar, crima comisa. Filmul a fost filmat in doar cinci zile cu un buget de 20 000 de euro insa este la fel de bun ca orice alta productie europeana. Absenta muzicii este contrabalansata de un design sonor detaliat care, in ultima jumatate de ora, este complet dominat de cantecul asurzitor al raului in care Aida isi pierde viata.
So She Does’t Live nu este u film care trateaza societatea bosniaca ci mai degraba un strigat de alarma cu privire la ceea ce se numeste civilizatie umana si viitorul acesteia.

Lasă un răspuns