Știi de ce te tot trezești în miezul nopții? Câteva motive

Daca te trezesti brusc in miez de noapte si nu ai cosmaruri, acest lucru se intampla, in mod evident din alte motive.

Este foarte frustrant sa trezesti in miez de noapte cu ochii larg deschisi dupa ce ai adormit foarte repede. Sunt anumite lucruri care pot mari probabilitatea de a te trezi in noapte in afara zgomotelor de afara sau a alarmei de la masina.

Pielea este iritata si te mananca. Suferi de eczema? Acest lucru ar putea avea consecinte asupra calitatii vietii pacientilor, dar si asupra sanatatii lor fizice sau mentale. Eczema poate duce la schimbari in sistemul imunitar si la reactii inflamatorii care pot afecta somnul.

Ai furnicaturi in picioare. Pacientii care sufera de sindromul picioarelor fara odihna, au deja dificultati de adormire deoarece simptomele lor au tendinta sa se agraveze pe timp de noapte iar anihistaminicele care aduc starea de somnolenta pot intensifica simptomele. Un medic va trebui deci sa verifice toate medicamentele pe care le iei pentru a vedea care sunt carentele vitaminice sau problemele care pot intensifica simptomele.

Este foarte cald in dormitor. Temperatura din dormitor si o noapte de somn odihnitor sunt in stransa legatura. Temperatura corpului trebuie sa scada pentru a da unda “verde” somnului. O incapere prea calduroasa va trebui sa te faca sa lupti pentru a adormi sau te va trezi in miez de noapte. Temperatura perfecta este in jur de 18 grade.

Esti foarte stresat. Stresul este fara surpriza, un factor care poate afecta somnul. Daca iti faci griji non stop si ai o mie de ganduri, te vei trezi frecvent in miez de noapte. Incearca sa rezolvi problemele, sa nu mai ai o agenda atat de incarcata, sa faci sport inainte de somn sau sa te plimbi putin.

Mergi des la toaleta. Pentru a evita asta, nu bea multa apa inainte de a merge la culcare. Sau mai ai grija deoarece acest simptom ar putea fi un semn al diabetului sau al unei infectii urinare.

Petreci prea mult timp in fata ecranului. Somnul ar putea sa fie perturbat destul de tare daca petreci mult inainte de somn in fata ecranului. Lumina albastra este cea care poate elimina melatonina si care poate afecta ritmul cicardian.

Lasă un răspuns